Yoga har potentialen att skala bort det där oväsentliga och det öppnar upp för möjligheten att upptäcka det enda vi egentligen har - vårt inre väsen här och nu.

viparita karani

 

Jag har praktiserat Ashtangayoga sedan 2003. Under fyra års tid (2009-2012) studerade jag som yogalärarlärling, sedan 2010 undervisar jag på yogastudios i Stockholm som egenföretagare.
Jag fortsätter kontinuerligt att fördjupa min kunskap inom yoga och hälsa. 

Inom yogan brinner jag för en pedagogisk metodik som kallas för mysorestyle som innebär träning i egen takt men jag håller regelbundet ledda klasser. Ashtangayoga brukar oftast beskrivas som en dynamisk form av yoga som kan bidra med att förbättra ens rörlighet och styrka vilket i sin tur leder till ökad kontroll av kroppen. En annan beskrivning är att det är en självterapeutisk metod för personlig utveckling där några bieffekter kan vara ökat välmående, lugn och klarhet.
För mig är yogan allt detta och mer, men om jag skulle behöva beskriva yoga i en mening skulle jag säga att det är en kärleksfull förening mellan andning och rörelse som kan öppna upp för ökad självinsikt och en meditativ upplevelse. Här kan du läsa lite mer ingående om min väg till yogan.


"Kinga är en dedikerad och mycket kunnig yogalärare med många års erfarenhet av både sin egen praktik och av undervisning. Hon är varm och engagerad i sina elever. Yoga är ett tillstånd av förnöjsamhet och acceptans av livet som det är, Kinga utstrålar just det."
Maria Boox, Yogalärare

”Kinga förkroppsligar yogans viktiga delar. Hon är mjuk och samtidigt tuff. Rak, snäll och vanlig samtidigt är hon ju alldeles unik just på grund av det. Har ashtanga-yogat med henne och älskat det."
Magdalena Mecweld, Yogalärare och författare till yogaboken Vila dig i form med yinyoga.

"En plats för värme, lugn o trygghet när en yogar. Att verkligen få vara i sin rytm o bli guidad där. Rekommenderar verkligen denna studio som ger mig utrymme för andlig utveckling. Där yoga får vara yoga och inte något annat. Kinga är grym!"
Ege Özdogan, Dansare och koreograf


IMG_8161.JPG