Hej!

Jag heter Kinga och bor på Lidingö i Stockholm, med min man och våra två barn. Jag är uppvuxen i Uppsala och har större delen av mitt liv ägnat mig åt sång, piano och dans. Jag har alltid varit intresserad av den fysiska kroppen och hur den hänger ihop med allt det andra som finns både inom oss och runtomkring.

Det sägs att yogan kommer till en när en är redo.
Mitt absolut första möte med yoga var på gymnasiet, då en klasskamrat höll i en yogalektion för resten av klassen. Då var jag nog inte helt redo, den höll sig i periferin ett tag, något senare när jag studerade på Arkitekturskolan kom yogan tillbaka till mig. Första året på högskolan höll jag på med många olika aktiviteter vid sidan av studierna bland annat gick jag regelbundet på power-yoga men kort därefter upptäckte Ashtangayogan mig!
Första gången jag provade ashtangayoga var 2003 och då gick jag en kurs med mest ledda klasser. Ett par år senare gick jag på min första mysorelektion och det var något visst med den upplevelsen så jag fortsatte med det! Yogan tog mer plats i mitt liv och så småningom kom en längtan efter att ägna mig åt den fullt ut.

Yogan ledde mig till Maria Boox som på ett fantastiskt inspirerande sätt har delat med sig av sin kärlek till yogan. Senare tog sig Lisa Lalér an mig som elev och att med stor värme och entusiasm handleda mig vidare in i hantverket som yogalärare. Tack vare Lisa och Bill Brundells fina uppmuntran och hjälp hittade jag så småningom vägen till Indien, där finns nämligen länken till källan, Guriji - Sri K Patthabi Jois som tillsammans med sin guru Sri Krishnamacharya lade grunden till Ashtanga Yogan.

Idag lever traditionen vidare i staden Mysore genom Gurijis dotter Saraswati och dotterson R. Sharath Jois på 'Shri K Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute', där delar de med sig av sin fantastiska kunskap om läran till hundratals studenter som åker dit för att lära sig av dem. Jag åkte dit 2012 för att studera yoga tillsammans med min familj. 
För mig är yoga en kontinuerlig process och i denna inspireras jag, utöver de jag har nämnt tidigare, också av lärare som Charlotte Lindström, Peter Sanson,  Eddie Stern och Manju Jois.

Jag känner en enorm tacksamhet och det är för mig en sann lycka att äntligen få möjlighet att dela med mig av det jag kan om yogan! <3
Om Shanti.

/Kinga

KINGA

KINGA