RYTMISK INSMÖRJNING ENLIGT WEGMAN/HAUSCHKA

BERÖRINGENS VÄSEN
Att vi rör vid någonting och att vi blir rörda vid, hör till det dagliga livets naturliga företeelser. Språkligt sett kan vi förstå beröringen på två sätt: Vi kan bli berörda både på ett inre och ett yttre plan och det hänger alltid samman även om vi inte alltid lägger märke till det. För att utjämna och återhämta kraft är det viktigt att låta sig beröras av skönheten i naturen och konsten, det vackra och hela.

OM INSMÖRJNING
Det är en form av terapeutisk beröring/taktil massage baserat på en standardiserad sekvens av riktade rörelser. Behandlaren fördelar/anbringar med en hand eller båda händer en substans (olja, salva, kräm eller emulsion) direkt på huden, antingen på en del av eller hela kroppen. Rytmisk insmörjning är en taktil metod utvecklad genom antroposofisk människokunskap av Rudolf Steiner och dr. Ita Wegman. Behandlingen tar 30-60min.

DEN RYTMISKA KVALITÉN
Andning och puls är några av alla de rytmiska företeelser som påträffas i hela människokroppen, de kommer starkast till uttryck i hjärta och lungor. De har en utjämnande funktion mellan processer i nervsinnessystemet och sådana i ämnesomsättningssystemet. Hela vår varelse består av frekvenser, vibrationer och således rytmer.

SYFTET MED BEHANDLIGEN
En behandling innebär alltså, att utifrån stödja rytmen i människan genom att tilltala och därigenom stödja de belivande processerna. 
Dessutom sker...
- aktivering av cirkulationen
- fördjupning av andningen
- avslappning vid anspänning, oro och ångest
- väckande eller lugnande verkan
- stimulans av matsmältningen
- avlastning ex vi vid ödem
- att främja medvetandet om kroppen eller en viss kroppsdel mm
- behandlingen ökar utsöndringen av oxytocin ("må-bra-hormonet")
Så som vi känner rytmens hälsobringande kraft i de stora livssammanhangen upplever vi den också i de små som i de allra minsta livsprocesser. 

MINA HÄNDER
ÖPPNAR DITT VÄSENS FÖRHÄNGEN,
KLÄDER DIG I EN ANNAN NAKENHET,
AVTÄCKER DIN KROPPS KROPPAR,
MINA HÄNDER
UPPTÄCKER EN ANNAN KROPPS KROPPAR.
-Octavio Paz (Nobelpristagare 1990)

En behandling tar 30-60min (inklusive vila/integrering) och kostar 350-750kr.
Vid avbokning mindre än 24h innan besöket debiteras hela beloppet.

 

KONTAKTA MIG FÖR ATT BOKA DIN BEHANDLING!
<3

kursintyg RI