LYMFANDNING

Det mest glömda, minst studerade och förstådda systemet i kroppen verkar vara just lymfsystemet. Att lära sig hur det fungerar ger stora insikter i kroppens stora förmåga att hela sig själv. Lymfvätskan följer med nerver, artärer och vener, och den produceras med mellan 2-5 liter per dygn, beroende på kroppsstorlek. Lymfsystemet avlägsnar gifter och skräp från varenda cell i kroppen och är med och reglerar immunförsvaret.

Du mår som du andas, basen i utbildningen för ökad förståelse för hur stress och påfrestning påverkar våra kroppar. pH värdet i främst blodet, hur regleras det och vad får det för konsekvenser när det ligger fel. Lymfsystemet vad är det, vad gör det? Lymfsystem och immunförsvar. Tecken på störningar i lymfcirkulationen Lymfödem, vad är det Olika typer av ödem ex. Lipödem vad är det. Hjärnans egna lymfsystem, Glymfsystemet. Sömnens betydelse för hjärnan.

Andningstekniker för att öka lymfcirkulation och välbefinnande. Arbetar manuellt med lymfödem och lipödem Integrerade manuella terapier för lymf- och lipödem. Flödesmätning, temperaturmätning med cStress FT. Ökad temperatur är ett mått på ökat flöde och det går att mäta. Förslag på egenvård

IMG_5057.JPG

NÄRINGSTERAPI

Jag jobbar holistiskt och näringsterapi kommer alltid vara ett komplement för att stötta kroppen till självläkning tillsammans med något av mina andra kompetenser.

Jag ställer undersöker din befintliga situation och utifrån den lägger jag till lämpliga näringsmedicinska preparat.

IMG_9625.JPG
IMG_8083.JPG

KOSTRÅDGIVNING

Maten är din medicin. Jag hjälper dig att hitta ett hållbart och hälsosamt förhållningssätt till kosten.

Behandlingen kan gå till så att jag undersöker hur dina befintliga kostvanor och din livsstil är idag och tillsammans så formar vi en plan för hur du kan förändra utifrån ditt behov.

IMG_2345.JPG

ÖRTMEDICIN

NATURENS APOTEK
Naturen är verkligen en gåva och den finns där med fantastisk kraft och visdom. Det finns MASSOR av medicinalväxter med en mängd egenskaper som det går att behandla lika många obalanser med. Örter kan hjälpa oss att finna den inneboende läkande kraft vi besitter och de kan balansera oss till självhelande. 
Kontakta mig om du är nyfiken på om örtmedicin är något för dig!
kinga@yogabodhi.se

KONSULTATION
Inför första besöket får du ett frågeformulär (via mail) som du fyller i och skickar tillbaka till mig senast 5 dagar innan konsultationen. 
Första tillfället tar ca 1,5h kostar 850kr och övriga konsultationer tar ca 1h och kostar 600kr.

Vid avbokning mindre än 24h innan besöket debiteras hela beloppet.

IMG_8208.JPG

RYTMISK INSMÖRJNING ENLIGT WEGMAN/HAUSCHKA

BERÖRINGENS VÄSEN
Att vi rör vid någonting och att vi blir rörda vid, hör till det dagliga livets naturliga företeelser. Språkligt sett kan vi förstå beröringen på två sätt: Vi kan bli berörda både på ett inre och ett yttre plan och det hänger alltid samman även om vi inte alltid lägger märke till det. För att utjämna och återhämta kraft är det viktigt att låta sig beröras av skönheten i naturen och konsten, det vackra och hela.

OM INSMÖRJNING
Det är en form av terapeutisk beröring/taktil massage baserat på en standardiserad sekvens av riktade rörelser. Behandlaren fördelar/anbringar med en hand eller båda händer en substans (olja, salva, kräm eller emulsion) direkt på huden, antingen på en del av eller hela kroppen. Rytmisk insmörjning är en taktil metod utvecklad genom antroposofisk människokunskap av Rudolf Steiner och dr. Ita Wegman. Behandlingen tar 30-60min.

DEN RYTMISKA KVALITÉN
Andning och puls är några av alla de rytmiska företeelser som påträffas i hela människokroppen, de kommer starkast till uttryck i hjärta och lungor. De har en utjämnande funktion mellan processer i nervsinnessystemet och sådana i ämnesomsättningssystemet. Hela vår varelse består av frekvenser, vibrationer och således rytmer.

SYFTET MED BEHANDLIGEN
En behandling innebär alltså, att utifrån stödja rytmen i människan genom att tilltala och därigenom stödja de belivande processerna. 
Dessutom sker...
- aktivering av cirkulationen
- fördjupning av andningen
- avslappning vid anspänning, oro och ångest
- väckande eller lugnande verkan
- stimulans av matsmältningen
- avlastning ex vi vid ödem
- att främja medvetandet om kroppen eller en viss kroppsdel mm
- behandlingen ökar utsöndringen av oxytocin ("må-bra-hormonet")
Så som vi känner rytmens hälsobringande kraft i de stora livssammanhangen upplever vi den också i de små som i de allra minsta livsprocesser. 

MINA HÄNDER
ÖPPNAR DITT VÄSENS FÖRHÄNGEN,
KLÄDER DIG I EN ANNAN NAKENHET,
AVTÄCKER DIN KROPPS KROPPAR,
MINA HÄNDER
UPPTÄCKER EN ANNAN KROPPS KROPPAR.
-Octavio Paz (Nobelpristagare 1990)

En behandling tar 30-60min (inklusive vila/integrering) och kostar 350-750kr.
Vid avbokning mindre än 24h innan besöket debiteras hela beloppet.

 

KONTAKTA MIG FÖR ATT BOKA DIN BEHANDLING!
<3

kursintyg RI

MYSORE-STAJL

Mysore-stajl är ett traditionellt sätt att lära ut Ashtanga yoga där målet är att utveckla en yoga för varje elev efter hens individuella behov och kapacitet. Förhållandet mellan lärare och elev är mer likt en personlig tränare, där varje elev får ett enskilt stöd och handledning i grupp och eftersom yogan är individuellt anpassad så kan alla nivåer vara med och inga förkunskaper krävs.

SJÄLVKLART GÅR DET BRA ATT SITTA MED OCH TITTA!

I början får nya studenter mer verbala instruktioner för att etablera de grundläggande nycklarna på yogamattan. De första lektionerna lärs främst andning ut samt solhälsningar och en kort avslutande sekvens, då tar praktiken ungefär 15-30 min att utföra. Men mestadels sker klassen i tystnad med andningens ljud och rytm som ledstjärna, läraren använder sig av taktila justeringar för att hjälpa eleverna i rätt riktning.

Ashtanga yoga går att praktisera dagligen utom lördagar samt MÅN-dagar. HÄR kan du läsa mer om varför.
Fördelarna med yogan ökar med frekvens och kontinuitet. Den följer ett "rörelse-andningssystem" av jämna och fulla andetag länkade till varje rörelse och ställning.

UNDERSKATTA INTE KRAFTEN I YOGA!
DET ÄR EN SJÄLVTERAPEUTISK METOD FÖR PERSONLIG UTVECKLING.

KOM IHÅG ATT DU ÄR FANTASTISK!

FÖRE OCH EFTER YOGAN

KOM I GOD TID SÅ ATT DU HINNER AVSLUTA DIN TRÄNING INNAN KLASSEN ÄR SLUT!

 

FÖRE YOGAN

 • ÄT INTE NÅGON STÖRRE MÅLTID 2-3H INNAN YOGAKLASSEN, DRICK HELST INTE STORA MÄNGDER VATTEN PRECIS INNAN (ca 30min) ELLER UNDER YOGAN. Det är idealiskt om matsmältningssystemet är så tomt som möjligt när man ställer sig på mattan. 
  Därefter är det viktigt att dricka rent vatten, äta bra och näringsrik mat!
   
 • DUSCHA FÖRE YOGAN, det väcker kroppen och sinnet på morgonen.
  Hinner man inte det kan det vara skönt att ha tvättat sig under armarna och om fötterna. Enligt tradition behöver man däremot inte duscha efter yogan, eftersom svetten innehåller viktiga mineraler och salter som ska vara bra för kroppen att låta gå in i huden igen.
  OBS: Det finns ingen dusch i lokalen ännu!
   
 • PERSONLIG HYGIEN
  Var noga med att ha rena träningskläder varje gång du tränar. 
  Om du har en egen yogamatta, tvätta också den regelbundet. (Lånemattor finns och du som yogar regelbundet kan förvara mattan på plats.)
  Röklukt och andra starka dofter som parfymer kan vara besvärande för de som vistas i studion.

 • "LADIES HOLIDAY": Yoga inte de första två till tre dagarna av menstruationPÅ MATTAN

 • ALL TRÄNING SKER UNDER EGET ANSVAR.
 • Om du är skadad, går på behandling eller är gravid vill jag att du meddelar mig. 
 • Under yogaklassen är det varmt i rummet och man svettas ofta mycket.
 • Stäng av ljudet på mobiltelefonen.

 

EFTER YOGAN
Blir du känslomässigt berörd under eller efter ett yogapass, välkomna känslorna! Om det känns svårt, kom gärna och tala om det, vid behov.

 

TA VARA PÅ DIG SJÄLV MEDAN DU GÖR DET DU SKA RESTEN AV DAGEN!